Voor bedrijven

Wat is jouw verantwoordelijkheid als werkgever? Als werkgever zorg je voor een veilige werkomgeving. Dit geldt zowel op de werkvloer, als voor je medewerkers die onderweg zijn naar een vergadering, naar kantoor of juist weer terug naar huis. Vergaderen, berichten lezen of versturen vanachter het stuur is niet veilig én niet slim. Het vergroot de kans op een ongeluk. Veilig rijden is MONO rijden. Daarom is het belangrijk dat jouw medewerkers hun aandacht bij het verkeer houden en zich niet laten afleiden door hun mobiele telefoon. Dat werkt voor iedereen beter!
Ongestoord onderweg zijn is goed voor de verkeersveiligheid én voor jouw organisatie. Omarm jij ook de MONO-gedachte? Lees hieronder wat je kan doen als werkgever!
Functie niet storen wordt ingesteld op iPhone

Acties voor bedrijven

In Gelderland en Overijssel organiseren we veel acties om het belang van MONO rijden onder de aandacht te brengen. Zo ook bij bedrijven. Bekijk hieronder eens de MONO-acties die jij als werkgever kan inzetten voor jouw bedrijf. Neem bij interesse gerust contact met ons op.

  • Campagneteam Bedrijven : laat je medewerkers door middel van een safety-deal en een workshop inzien dat mobiel gebruik en autorijden niet samengaan.
  • 3D-Afleiding Bike: laat je medewerkers ervaren wat de gevaren zijn van afleiding door mobiel gebruik tijdens het fietsen.
  • 3D-Afleiding Car: laat je medewerkers ervaren wat de gevaren zijn van afleiding door mobiel gebruik tijdens het autorijden.
Samen houden we werkend Nederland veilig en vitaal

MONO-zakelijk helpt met het zichtbaar maken van MONO in jouw bedrijf of organisatie. Door de organisatie of bedrijfsvoering zo in te richten dat medewerkers ongestoord onderweg zijn. Kleine acties kunnen al een groot verschil maken. Door MONO rijden actief uit te dragen, zien steeds meer anderen het belang daarvan in.

Hoe meer werkgevers kiezen voor MONO, hoe interessanter het wordt voor verzekeraars en leasemaatschappijen om daarop in te spelen in de vorm van voordelige tarieven en voorwaarden. Daarnaast kun je als werkgever gebruikmaken van in-carsystemen die het MONO rijden kunnen ondersteunen. Op deze systemen stel je alleen de essentiële functies in die voor zo min mogelijk afleiding zorgen. Als meer werkgevers voor deze systemen kiezen dan zullen innovaties sneller gaan en worden slimme systemen bereikbaar voor iedereen.

Voorbeeld poster MONO-zakelijk ongestoord onderweg

Maak je eigen MONO-poster

Met een eigen gepersonaliseerde MONO-poster draag je op een simpele, maar zichtbare manier uit dat jouw bedrijf of organisatie MONO rijdt. Én overtuig je anderen ook MONO te rijden! Maak jouw eigen poster (met of zonder achtergrond) via de postergenerator.

10 praktische MONO-tips voor jouw bedrijf

Wil je MONO-rijden binnen jouw organisatie een prioriteit maken? Dat kan! Deze 10 tips helpen je om de boodschap van MONO in een korte tijd en effectief in de bedrijfsvoering op te nemen. Je kan bijvoorbeeld communicatiemiddelen downloaden om de zichtbaarheid van MONO te vergroten of zakelijke telefoons zo instellen dat er MONO wordt gereden.

Meer informatie over MONO-zakelijk?

Wil je meer informatie over wat MONO-zakelijk nu precies inhoudt, om jouw organisatie te overtuigen? Download de flyer onder het mapje ‘Overig’. Daarin staat alles voor je op een rijtje!

Alle medewerkers veilig op weg: download de folder!

Naast de verschillende acties voor MONO bieden we ook acties op het gebied van Rijden Zonder Invloed van alcohol, drugs en medicijnen. Alle verkeersveiligheidsacties voor bedrijven hebben we samengevoegd in deze folder.  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Hommes van Veilig Verkeer Nederland via j.hommes@vvn.nl of via 06 – 21 28 73 82.