Stop weg, stap op!

Zie jij ook het belang van MONO in het verkeer? En wil jij ook een steentje bijdragen en onze boodschap bij kinderen tussen de 10 en 12 jaar onder de aandacht brengen? Dat kan door je aan te melden voor één van de onderstaande acties. Deelname is gratis.  De acties zijn bedoeld voor basisscholen, naschoolse opvang, sportverenigingen, hobbyclubs, jongerenorganisaties en jongerenevenementen. Valt jouw organisatie hier niet onder maar wil je wel meedoen? Neem dan contact met ons op via mono@kragten.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Hieronder staan de acties waar je uit kunt kiezen.

Webbanner Stop weg, stap op!

Gastlessen voor scholen

Op een positieve en interactieve manier laten we de leerlingen nadenken over hoe ze kunnen voorkomen dat ze zelf hun telefoon gebruiken op de fiets. Dit doen we door middel van een presentatie, een actieve quiz, het maken van afspraken en een geurhanger voor de ouders én door middel van een vlog. Hiermee maken de leerlingen kans op een vlogles van een bekende vlogger.

Doe-het-zelfpakketten voor verenigingen, organisaties en scholen

Een pakket boordevol materialen zoals sleutelhangers, flyers en posters die de doelgroep overtuigt van de boodschap ‘Stap op – Stop weg!’ Met de flyer kunnen kinderen deelnemen aan de vlogchallenge om (met toestemming) een vlog te maken waarin zij anderen (en dus ook zichzelf) overtuigen om MONO te gaan. Ze maken kans op het winnen van een vlogles van een bekende vlogger.

Pop-up stand voor verenigingen, organisaties en scholen

In de sociale omgeving van de doelgroep zoals scholen, (sport)verenigen, evenementen e.d. gaan we op een positieve manier in gesprek over MONO op de fiets. We maken duidelijke afspraken en bezegelen deze met een sleutelhanger en geurhanger. Ook hier maken we gebruik van de flyer die de kinderen informeert over de vlogchallenge.

De Vlogchallenge

Voor de Vlogchallenge kunnen kinderen zelf, met toestemming van de ouder(s)/verzorger(s), een vlog opnemen waarin ze anderen overtuigen om MONO te fietsen. Door zelf een vlog op te nemen, overtuigen de kinderen niet alleen hun vriendjes maar ook zichzelf. Door mee te doen maken ze kans op een vlogles van de bekende vlogger Tommy van Lent (o.a. acteur in GTST).

Wil je meedoen? Lees meer over deze actie en upload je vlog.

Gebruik maken van de MONO-materialen?

Wil jij als school, organisatie of club gebruik maken van ons campagnemateriaal? Download hier het MONO-campagnemateriaal. Je vind er posters, flyers, social media berichten meer!

Doe jij ook mee?

Help jij mee om iedereen, iedere dag weer, veilig thuis te laten komen? Daar zijn wij blij mee! Wanneer je jouw organisatie (kosteloos) wilt opgeven voor één of meerdere acties kan dat bij Senna Heijnen van adviesbureau Kragten via mono@kragten.nl of 088-33 66 126. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen kan je bij Senna terecht.

Belangrijk! Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM en zullen alle interventies volledig coronaproof worden uitgevoerd.