Stop weg, stap op!

Zie jij ook het belang van MONO in het verkeer? En wil jij ook een steentje bijdragen en onze boodschap bij kinderen tussen de 10 en 12 jaar onder de aandacht brengen? Dat kan door je aan te melden voor één van de onderstaande acties. Deelname is gratis.  De acties zijn bedoeld voor basisscholen, (sport)verenigingen, scoutings, naschoolse opvang, jongerenorganisaties en jongerenevenementen. Valt jouw organisatie hier niet onder maar wil je wel meedoen? Neem dan contact met ons op via mono@kragten.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Hieronder staan de acties waar je uit kunt kiezen.

Webbanner Stop weg, stap op!

Gastlessen voor scholen

Op een positieve en interactieve manier laten we de leerlingen nadenken over hoe ze kunnen voorkomen dat ze zelf hun telefoon gebruiken op de fiets. Dit doen we door middel van een presentatie, een actieve quiz, het maken van afspraken en een geurhanger voor de ouders én door middel van een vlog. Hiermee maken de leerlingen kans op een vlogles van een bekende vlogger.

Doe-het-zelfpakketten voor verenigingen, organisaties en scholen

Een pakket boordevol materialen zoals sleutelhangers, flyers en posters die de doelgroep overtuigt van de boodschap ‘Stap op – Stop weg!’ Met de flyer kunnen kinderen deelnemen aan de vlogchallenge om (met toestemming) een vlog te maken waarin zij anderen (en dus ook zichzelf) overtuigen om MONO te gaan. Ze maken kans op het winnen van een vlogles van een bekende vlogger.

Pop-up stand voor verenigingen, organisaties en evenementen

De basisschool is niet de enige plek waar de doelgroep samenkomt, daarom betrekken we ook de sociale omgeving. Op verschillende plekken zoals (sport)verenigingen, scoutings, naschoolse opvang en jongerenevenementen organiseren we MONO pop-up stands. We gaan daar op een positieve manier in gesprek met de doelgroep, maken samen afspraken om MONO te rijden en delen sleutelhangers en geurhangers uit.  Ook hier brengen we de Vlogchallenge onder de aandacht.

Een steentje bijdragen en MONO materialen gebruiken?

Om zichtbaarheid te creëren in jouw omgeving kun je hier al het campagnemateriaal downloaden en op je eigen kanalen plaatsen. Je kunt hier posters, flyers, socialmedia-berichten en afbeeldingen downloaden. Op deze manier draag je als school, organisatie of vereniging ook een steentje bij aan een meer verkeersveilige omgeving.

Download hier het MONO-campagnemateriaal.

Doe jij ook mee?

Help jij mee om iedereen, iedere dag weer, veilig thuis te laten komen? Geef jouw organisatie op voor één of meerdere kosteloze acties bij Wiebe Dankers van adviesbureau Kragten via mono@kragten.nl of 088 33 66 150. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen kan je bij Wiebe terecht.

Belangrijk! Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM en zullen alle interventies volledig coronaproof worden uitgevoerd.