Tijdens het rijden is je aandacht bij het verkeer en laat jij je niet afleiden door je mobiele telefoon. Daarom check je jouw apps voordat je achter het stuur of op de fiets stapt, zorg je ervoor dat je vóór vertrek je telefoon op de niet storen-functie zet en laat je anderen weten dat je onderweg bent.

Over de campagne in Oost-Nederland

Onze missie? Ervoor zorgen dat iedereen in Gelderland en Overijssel ongestoord onderweg gaat en iedere dag weer veilig thuis komt. Daarom vragen de provincies Overijssel en Gelderland het hele jaar door aandacht voor de MONO-campagne. Met een combinatie van interventies en een publiekscampagne worden inwoners gestimuleerd om MONO te rijden en te fietsen. De interventies zijn actiemomenten op straat of bij evenementen. De publiekscampagne bestaat uit bijvoorbeeld borden langs de weg, online advertenties en reclame bij tankstations.

Samenwerking

Deze campagne is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Responsible Young Drivers (RYD), Veilig Verkeer Nederland, communicatiebureau Keijzer en verkeerskundig bureau XTNT. Met onze kennis over verkeersveiligheid brengen we de juiste partners bij elkaar en initiëren we projecten. We richten ons daarbij op gedragsbeïnvloeding van weggebruikers. Onze ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis!

Provincie GelderlandProvincie GelderlandKeijzerVeilig verkeerResponsible Young DriversXTNT

Contact

Ben je geïnteresseerd in een actie, heb je persvragen of andere opmerkingen? Stuur dan een mail naar: info@wijrijdenmono.nl